Prefab Aanbouw Plaatsen of Traditioneel Aanbouwen?

Kiezen voor een prefab aanbouw plaatsen of traditioneel aanbouwen hangt af van verschillende factoren. Beide opties hebben voordelen en nadelen. In dit artikel vindt u alle voordelen en nadelen van een prefab en een traditionele aanbouw, duidelijk op een rijtje gezet, zodat u kan vergelijken welke optie het beste is in uw situatie.
Traditionele aanbouw plaatsen

Prefab Aanbouw Plaatsen – Alle Voordelen

1. Een prefab aanbouw is sneller te plaatsen

In tegenstelling tot traditionele aanbouw is prefab aanbouw vrij snel te installeren. Dit komt doordat bij een prefab aanbouw alles van tevoren op maat gemaakt kan worden en het daarna alleen nog maar geïnstalleerd hoeft te worden aan uw huis of bedrijfspand. Bij een traditionele aanbouw wordt voor een groot deel alles ter plekke gebouwd.

2. Prefab Aanbouw is over het algemeen goedkoper

Prefab aanbouw is veel sneller te plaatsen dan traditionele aanbouw, maar daarnaast ook vaak goedkoper. Dit komt doordat de aanbouw van tevoren gebouwd wordt in de fabriek en hierdoor bouwelementen nauwkeuriger vervaardigd worden. Het nauwkeuriger vervaardigen van bouwelementen bespaard materialen.

3. Het geeft minder rommel en overlast

Aangezien een prefab aanbouw vrijwel volledig van tevoren geproduceerd is, hoeft er minder gebouwd te worden bij uw huis of bedrijfspand. Dit bespaart u rommel en geluidsoverlast tijdens het plaatsen van uw aanbouw.

Traditionele Aanbouw Plaatsen – Alle Voordelen

1. Traditionele Aanbouw geeft u meer ontwerpvrijheid

Als u een zeer unieke aanbouw wilt laten plaatsen, dan is traditionele aanbouw mogelijk de beste keuze. Aangezien er traditionele bouwmethoden gebruikt worden bij traditionele aanbouw, is er meer ontwerpvrijheid en flexibiliteit tijdens het plaatsen van de aanbouw.

2. Meer flexibiliteit bij het plaatsen van een traditionele aanbouw

Een traditionele aanbouw wordt voor het grootste deel ter plekke gebouwd, er wordt dus niet veel van tevoren geproduceerd zoals bij een prefab aanbouw. Dit zorgt ervoor dat er ruimte is voor meer flexibiliteit bij het plaatsen van een traditionele aanbouw.

3. Traditionele Aanbouw is meer geschikt voor het plaatsen van complexe aanbouw

Traditionele aanbouw is meer geschikt voor complexe aanbouw, omdat hier veel maatwerk voor nodig is en een gedetailleerd ontwerp. Complexe aanbouw is iets wat zorgvuldig uitgevoerd moet worden en niet iets wat altijd volledig prefab geproduceerd kan worden.

Overwegingen bij het kiezen tussen Prefab Aanbouw en Traditionele Aanbouw

Als eerst is het belangrijk om te bedenken waar u waarde aan hecht bij het plaatsen van een aanbouw. Heeft u bijvoorbeeld specifieke voorkeuren, een speciaal ontwerp of wilt u juist dat de aanbouw snel geplaatst wordt? 

Hieronder benoemen wij een aantal van deze overwegingen: 

 1. Hoe snel wilt u dat de aanbouw geplaatst is?
  • Dit is een belangrijke overweging om over na te denken aangezien er een groot verschil zit in tijd, bij het kiezen tussen prefab aanbouw en traditionele aanbouw. Als u de aanbouw snel geplaatst wilt hebben dan is prefab aanbouw mogelijk de betere keuze.
 2. Heeft u specifieke voorkeuren in het ontwerp?
  • Als u een zeer unieke aanbouw wilt laten plaatsen, dan is traditionele aanbouw waarschijnlijk de betere keuze, hierbij heeft u namelijk meer vrijheid en flexibiliteit bij het ontwerp en plaatsen van de aanbouw.
 3. Wat is uw budget voor het plaatsen van een aanbouw?
  • Een prefab aanbouw is over het algemeen goedkoper dan een traditionele aanbouw. Dit komt doordat dit van tevoren op maat gemaakt kan worden en het minder tijd kost om te plaatsen. 
 4. Hoe complex is uw aanbouw?
  • Als uw aanbouw heel complex is, dan is traditionele aanbouw mogelijk de betere keuze, al is het te adviseren een afspraak te maken met een expert om u te adviseren. Van Bragt Bouw heeft meer dan 20 jaar ervaring met kleine, grote en complexe aanbouw, verbouwen en nieuwbouw en staat klaar voor al uw vragen en aanbouwplannen!

Conclusie:

Zowel prefab aanbouw als traditionele aanbouw heeft zijn voordelen. Prefab aanbouw is ten opzichte van traditionele aanbouw vaak goedkoper en sneller te plaatsen, maar traditionele aanbouw geeft weer meer vrijheid in het ontwerp van de aanbouw. Kiezen tussen deze twee opties hangt dus af van uw persoonlijke voorkeuren en situatie. Mocht u na het lezen van dit artikel nog vragen hebben dan kunt u contact met ons opnemen voor uw vragen en het starten van uw aanbouwproject.

Neem Contact Op!

Onze Recente Artikelen

Onze Recente Projecten