6 Redenen om een aanbouw te plaatsen

Of u nu meer leefruimte wilt, uw huis wilt aanpassen aan veranderende behoeften of simpelweg uw wooncomfort wilt verhogen, dan kan een aanbouw plaatsen een goede oplossing zijn. In dit artikel benoemen wij 6 redenen om een aanbouw te plaatsen.
6 reden om een aanbouw te plaatsen

1. Extra leefruimte creëren door middel van een aanbouw

Een aanbouw plaatsen kan een uitstekende oplossing zijn als u een gebrek aan leefruimte heeft en op zoek bent naar meer ruimte in uw huis. U kunt natuurlijk ook meer leefruimte creëren door groter te gaan wonen, maar dit is vaak een stuk duurder. Om deze reden is een aanbouw plaatsen aan uw bestaande woning een uitstekend alternatief als u graag wilt blijven wonen in uw huidige huis.

2. Aanbouw plaatsen in verband met veranderende behoeften

Behoeften en voorkeuren binnen uw huis kunnen door de jaren heen veranderen. Als uw gezinssamenstelling verandert is er bijvoorbeeld behoefte aan een extra slaapkamer of speelkamer, een aanbouw is hier perfect voor. Het kan natuurlijk ook dat uw voorkeuren in interieur en wooncomfort veranderen, bijvoorbeeld een nieuw interieurontwerp of een woonkeuken. Als u in dit geval meer ruimte nodig heeft, dan is een aanbouw uitstekend.

3. Een aanbouw voor mogelijke waardevermeerdering van uw woning

Een goed gebouwde aanbouw kan de waarde van uw woning verhogen, als u in de toekomst mogelijk uw huis wilt verkopen of verhuren, dan kan een aanbouw een goede investering zijn.

4. Functionele indeling creëren met een aanbouw

Door een aanbouw aan uw woning te plaatsen kunt u uw woning functioneler indelen. Dit kan bijvoorbeeld door een bijkeuken toe te voegen, van uw huidige keuken een woonkeuken te maken voor een ruimtelijker gevoel of de indeling van uw meubels te veranderen. Op deze manier kunt u meer comfort en ruimte creëren in uw woning.

5. Natuurlijk licht en ventilatie creëren door middel van een aanbouw

Een aanbouw kan voor meer natuurlijk licht in uw woning zorgen, dit maakt bijvoorbeeld uw woonkamer een stuk lichter en sfeervoller. Als u open deuren laat plaatsen zal dit ook aanzienlijk bijdragen aan de ventilatie.

6. Modernisering van verouderde voorzieningen door een aanbouw te plaatsen

Een aanbouw creëert meer ruimte en geeft u de gelegenheid oude voorzieningen te vernieuwen. Bijvoorbeeld: nieuwe technologieën die wooncomfort vergroten, een woonkeuken of een nieuwe moderne badkamer.

Conclusie: Aanbouw plaatsen, het waard of niet?

Een aanbouw plaatsen is zeker een goede optie als u op zoek bent naar meer ruimte en comfort in uw woning. Daarnaast is het een goedkopere optie in tegenstelling tot een nieuw huis bouwen of kopen. 

Als u een aanbouw wilt plaatsen, dan bent u bij Van Bragt Bouw aan het juiste adres. Wij hebben een compact team van vakmensen dat meer dan 20 jaar ervaring heeft met kleine, grote en complexe aanbouw. Wij zijn het bouwbedrijf in Breda en omstreken voor aanbouw, verbouwen, nieuwbouw en vastgoedonderhoud.

Neem Contact Op!

Onze Recente Artikelen

Onze Recente Projecten

Wij zijn gesloten i.v.m. vakantie

12/08/2024 staan wij weer voor u klaar!